Aleix Espargaró consolida el seu imperi gastronòmic a Andorra
El seu portafoli culinari reflecteix fidelment les seves passions personals
Quan Aleix Espargaró (36) va decidir penjar el mono de competició, el seu futur no es limitava únicament a continuar vinculat al motor com a provador ni a explorar nous reptes esportius sobre dues rodes amb el ciclisme professional. Segons explica en un reportatge d'El Espanyol, el pilot de Granollers ja tenia llest un pla B sòlid i ambiciós, lluny dels circuits però molt arrelat al país on resideix des de fa anys: Andorra.
L’excompetidor de MotoGP s’ha consolidat com una de les figures més destacades de l’emprenedoria esportiva al Principat, convertint-se en un autèntic referent de la restauració a Andorra la Vella. Actualment, Espargaró és propietari de cinc establiments gastronòmics situats al cor de la capital, un projecte empresarial que ha crescut de manera constant gràcies a la reinversió dels ingressos obtinguts durant la seva trajectòria esportiva.
“Tinc cinc restaurants i pago impostos on resideixo”, ha afirmat amb rotunditat, reivindicant el seu compromís amb el país que ha escollit com a llar. Lluny del model habitual de celebritat que només cedeix el seu nom a una marca, Espargaró s’ha implicat activament en el desenvolupament dels negocis, participant en les decisions clau i en la definició del concepte gastronòmic.
El seu portafoli culinari reflecteix fidelment les seves passions personals. Amant declarat de la cuina japonesa i italiana, ha impulsat tres restaurants sota la marca Ginza 41, especialitzats en sushi d’alta qualitat, i dues pizzeries amb el segell Quarantuno, un nom que fa referència directa al dorsal 41 que el va acompanyar durant bona part de la seva carrera esportiva.