Alerta sanitària a Catalunya per un formatge francès amb possible E. coli

El producte afectat és el Crottin de Chavignol de la marca Dubois Boulay

RAC1
RAC1

2 minuts de lectura Publicat el diumenge, 19 octubre 2025 - 09:36 per l’autor La Veu Lliure

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha emès aquest diumenge una alerta per la possible presència del bacteri Escherichia coli (E. coli) en un formatge d'origen francès distribuït a Catalunya.

El producte afectat és el Crottin de Chavignol de la marca Dubois Boulay, corresponent al lot PONT0509. L'avís s'ha rebut a través de la Xarxa d'Alerta Alimentària Europea, que ha notificat la incidència a les autoritats espanyoles per tal de retirar el producte del mercat i informar la població.

Recomanació de no consumir-lo

L’AESAN demana que cap persona consumeixi aquest formatge si el té a casa, i que es retorni al punt de compra o es destrueixi de manera segura.

En cas d’haver-ne menjat recentment, es recomana acudir a un centre de salut si es presenten símptomes compatibles amb una infecció per E. coli, com ara:

  • Dolors abdominals o recaragolaments intensos

  • Diarrea, que en alguns casos pot ser amb sang

  • Nàusees o febre lleu

Mesures de precaució

Segons RAC1, les autoritats recorden que el bacteri E. coli pot provocar des de malestars gastrointestinals lleus fins a complicacions més greus, especialment en infants, gent gran o persones amb el sistema immunitari debilitat. Per això, es fa una crida a la precaució i col·laboració ciutadana per evitar possibles casos d’intoxicació.

Afegeix un comentari nou

HTML restringit

  • Etiquetes HTML permeses: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.

Notícies relacionades