Alerta sanitària a Catalunya per un formatge francès amb possible E. coli
El producte afectat és el Crottin de Chavignol de la marca Dubois Boulay

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha emès aquest diumenge una alerta per la possible presència del bacteri Escherichia coli (E. coli) en un formatge d'origen francès distribuït a Catalunya.
El producte afectat és el Crottin de Chavignol de la marca Dubois Boulay, corresponent al lot PONT0509. L'avís s'ha rebut a través de la Xarxa d'Alerta Alimentària Europea, que ha notificat la incidència a les autoritats espanyoles per tal de retirar el producte del mercat i informar la població.
Recomanació de no consumir-lo
L’AESAN demana que cap persona consumeixi aquest formatge si el té a casa, i que es retorni al punt de compra o es destrueixi de manera segura.
En cas d’haver-ne menjat recentment, es recomana acudir a un centre de salut si es presenten símptomes compatibles amb una infecció per E. coli, com ara:
Dolors abdominals o recaragolaments intensos
Diarrea, que en alguns casos pot ser amb sang
Nàusees o febre lleu
Mesures de precaució
Segons RAC1, les autoritats recorden que el bacteri E. coli pot provocar des de malestars gastrointestinals lleus fins a complicacions més greus, especialment en infants, gent gran o persones amb el sistema immunitari debilitat. Per això, es fa una crida a la precaució i col·laboració ciutadana per evitar possibles casos d’intoxicació.