Alerta sanitària a Catalunya per un formatge francès amb possible E. coli

El producte afectat és el Crottin de Chavignol de la marca Dubois Boulay

RAC1
RAC1
por el autor La Veu Lliure
2 minutos de lectura
Publicado el Domingo, 19 Octubre 2025 - 09:36

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha emès aquest diumenge una alerta per la possible presència del bacteri Escherichia coli (E. coli) en un formatge d'origen francès distribuït a Catalunya.

El producte afectat és el Crottin de Chavignol de la marca Dubois Boulay, corresponent al lot PONT0509. L'avís s'ha rebut a través de la Xarxa d'Alerta Alimentària Europea, que ha notificat la incidència a les autoritats espanyoles per tal de retirar el producte del mercat i informar la població.

Recomanació de no consumir-lo

L’AESAN demana que cap persona consumeixi aquest formatge si el té a casa, i que es retorni al punt de compra o es destrueixi de manera segura.

En cas d’haver-ne menjat recentment, es recomana acudir a un centre de salut si es presenten símptomes compatibles amb una infecció per E. coli, com ara:

  • Dolors abdominals o recaragolaments intensos

  • Diarrea, que en alguns casos pot ser amb sang

  • Nàusees o febre lleu

Mesures de precaució

Segons RAC1, les autoritats recorden que el bacteri E. coli pot provocar des de malestars gastrointestinals lleus fins a complicacions més greus, especialment en infants, gent gran o persones amb el sistema immunitari debilitat. Per això, es fa una crida a la precaució i col·laboració ciutadana per evitar possibles casos d’intoxicació.

Notícies relacionades