“Més que un local, Balanzen és casa nostra, cada racó té una mica de nosaltres”

Entrevista a Abril Cols i Andrea Garte, propietàries de Balanzen

Balanzen
Balanzen
per l’autor Joel Picón
5 minuts de lectura
Publicat el dilluns, 27 octubre 2025 - 22:18

Entre l’aroma del cafè i l’equilibri del pilates, Balanzen s’ha convertit en un dels espais més originals d’Andorra: un lloc on el benestar es barreja amb la conversa, i on cada detall transmet calma, energia i autenticitat.

Darrere del projecte hi ha Abril Cols i Andrea Garte, dues emprenedores que han sabut transformar l’èxit a les xarxes en una proposta empresarial amb ànima.

En aquesta entrevista ens expliquen com va néixer la idea d’unir els sabors amb el pilates, les sorpreses viscudes pel camí i l’emoció de veure el seu somni —una inversió de 300.000 euros i mesos de treball— fet realitat.

Balanzen combina cafeteria i pilates, dos mons diferents però complementaris: com va sorgir la idea d’unir-los en un mateix espai?

La veritat és que un dels nostres moments de la setmana es resumia justament en això: anar a les nostres classes de pilates al matí i, després, prendre un cafè i posar-nos al dia. Tenir una bona conversa amb la teva amiga sembla moltes vegades que t’ajuda a solucionar el món. Així que aquest pla es va convertir en la nostra rutina perfecta per desconnectar i afrontar el dia de feina amb una bona actitud.

El pilates té això que t’ajuda a ser molt conscient del teu cos i posar-lo en forma d’una manera molt divertida: et dona estabilitat i aquest cop d’energia per afrontar la jornada laboral o fins i tot desconnectar d’ella. Per a nosaltres és la combinació perfecta.

Obrir un negoci sempre té moments inesperats: quina ha estat la sorpresa més bonica des que vau obrir?

Dins de tot aquest procés, ens sentim molt afortunades, sobretot per l’acollida que ha tingut, no només entre les persones que ens segueixen, sinó a Andorra com a tal. Aquest és un lloc on ens sentim totalment acollides, i el suport que estan donant al projecte, el que se n’està parlant i la manera com s’està fent, ens sembla increïble. Al final estem aquí justament per això: poder connectar amb persones que comparteixen l’amor pel cafè i pel pilates.

Cada detall del local sembla pensat amb cura: hi ha alguna decisió que us hagi fet sentir especialment orgulloses?

Més que un local, Balanzen sembla casa nostra. Hi hem posat tot l’amor que posaries a l’hora de crear o decorar la teva primera llar. És el nostre primer negoci físic i volíem donar-ho tot perquè, quan algú entri, se senti totalment acollit o acollida.

Hi ha molts detalls dins el local; qui entengui una mica d’obra o decoració s’hi fixarà només creuar la porta. Però, per a nosaltres, quelcom que creiem que ho és tot és la nostra sala de pilates. No només és un lloc on fer exercici, sinó que està tot pensat perquè sigui una experiència totalment immersiva. Els miralls enormes que hem fet a mida, les llums que canvien de color segons l’estil de classe, la música —relaxant o a tot volum—… és una sala que, sens dubte, sembla que està viva i et convida a viure amb ella l’experiència del pilates.

Andorra és un lloc petit on la gent es coneix: què us ha sorprès més de l’acollida dels clients locals?

D’una banda, el fet que la gent visqui el projecte com si fos seu. És bonic veure que volen fer créixer un lloc com Andorra i poder fer-ho amb nosaltres. D’altra banda, la quantitat de persones que literalment ens han aturat pel carrer per preguntar-nos sobre l’obertura, les classes o els serveis que oferirem. Ens hem sentit molt acollides.

Quins elements de Balanzen us permeten destacar i que no es poden replicar fàcilment?

Creiem que el concepte de Balanzen és molt nou i que encara no s’ha vist gaire, i menys a Andorra. Com ja hem comentat, la nostra manera de fer les classes és especial: a més del pilates convencional, també tenim hard pilates, una forma d’entrenament amb màquina més explosiva, i sessions de relaxació i postura per tornar a connectar amb el nostre cos, a més del pilates clàssic.

D’altra banda, parlant de la cafeteria, tenim un obrador propi amb el qual hem dissenyat una carta des de zero, amb ingredients de qualitat i sense additius, per tenir productes acabats de fer cada dia i poder gaudir-ne amb un bon cafè en llauna —que potser és també la novetat—, la possibilitat de portar-te la beguda en llauna.

Després de tant de treball, una inversió de 300.000 euros a Andorra i tantes hores invertides, com porteu la sensació de veure el projecte en marxa?

Ens sentim molt orgulloses de tot el treball que hem fet i de la dedicació que hi hem posat. Ara sembla que val la pena cada euro invertit i totes les hores de falta de son. El nostre somni s’ha fet realitat amb Balanzen: un espai perfecte amb què somiàvem fa mesos.

 

Notícies relacionades