El turisme gastronòmic d’Andorra xoca amb la manca de mà d’obra
La Unió Hotelera adverteix que la demanda creixent de visitants no es pot cobrir sense reforçar els recursos humans

La manca de mà d’obra torna a posar a prova el sector turístic d’Andorra. Entre sis i vuit establiments no podran sumar-se enguany a les jornades Andorra a Taula, segons ha alertat el president de la Unió Hotelera, Jordi París. Aquesta situació evidència les dificultats per cobrir la demanda durant la temporada d’hivern.
"Hi ha hagut establiments que no s’han pogut adherir a unes jornades que es fan des de fa 18 anys perquè no tenen prou personal per poder oferir la seva proposta. Això ens sap greu i no és bo per al sector", ha declarat París.
Es complica l'atracció de talent
El president de la Unió Hotelera assenyala a RTVA que la recerca de professionals qualificats es complica cada vegada més, ja que els establiments busquen oferir serveis d’alta qualitat i experiències gastronòmiques superiors.
L’obertura de nous hotels i l’increment dels establiments de categoria superior han fet créixer les exigències del sector, que necessita perfils cada vegada més especialitzats.
París també recorda que Andorra ha registrat xifres rècord de visitants els darrers anys, amb més de 9,5 milions de turistes i prop de 12 milions de pernoctacions. Tot i els beneficis d’aquest creixement, la manca de personal qualificat limita la capacitat del país per atendre correctament la demanda.