Formatge, peix i cava encareixen el tiquet de Nadal a Andorra

El sopar de Nadal supera els 100 euros per família 

iStock
iStock
per l’autor La Veu Lliure
1 minuts de lectura
Publicat el dimecres, 24 desembre 2025 - 14:06

La nit de Nadal continua sent una de les més especials de l’any, però també una de les més cares per a moltes famílies. Omplir la taula amb aliments bàsics i productes de qualitat pot superar tranquil·lament els 100 euros, i arribar fins als 224 euros per a una família de quatre, o 450 euros si s’incrementa el nombre de comensals.

Els aliments més costosos són formatge, paté, salmó fumat, peix i xai, així com els postres i el cava, que poden triplicar el seu preu segons la marca i la qualitat. 

Alexis Robing, encarregat de la secció del supermercat Sant Eloi, ha explicat a RTVA que “ja s’apuja tot una mica per la demanda que hi ha. Productes principals, com capons, pintades... el preu puja una mica. El porc blanc i els ous també, perquè ens estem ajustant als preus de mercat.”

Tot i que els preus al Principat són més baixos que a França i comparables amb Espanya, molts consumidors critiquen l’aprofitament per part d’alguns establiments, encara que els botiguers asseguren que les pujades responen a la variació del mercat i a la gran demanda pròpia de les festes.

Afegeix un comentari nou

HTML restringit

  • Etiquetes HTML permeses: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.

Notícies relacionades