"S'ha de fiscalitzar l'increment de la demografia, en creixement econòmic no tot s'hi val"
Víctor Pintos ha alertat que la pressió demogràfica ja té efectes evidents sobre la vida quotidiana

El debat sobre la gestió de les quotes laborals continua guanyant intensitat a Andorra després que el Govern anunciés un increment "quirúrgic” en determinats sectors per pal·liar l’esgotament de les autoritzacions disponibles. En aquest context, el conseller liberal adscrit al grup de Ciutadans Compromesos, Víctor Pintos, ha mostrat públicament les seves reserves davant una obertura més àmplia.
Fiscalitzar la demografia
“Hem de ser totalment curosos, i fiscalitzar l'increment de la demografia. En creixement econòmic no tot s'hi val. Amb les particularitats que té el país hem d’anar amb molt de compte amb les quotes. Tinc les meves reserves i no soc a Govern, això és una tasca de l’executiu, però no pot haver-hi una obertura total per donar resposta a sectors com la construcció, la restauració o l’hostaleria”, va advertir Pintos en declaracions a La Veu Lliure.
El conseller ha alertat que la pressió demogràfica ja té efectes evidents sobre la vida quotidiana: “Les carreteres estan congestionades, hi ha una invasió urbanística desmesurada i ens estem carregant el país. Hem de buscar un equilibri, i això no passa per donar obertura total a la mà d’obra estrangera”.
Neguit al teixit empresarial
Les seves declaracions arriben després que la presidenta de l’Associació Eix Central, Montse Rodríguez, alertés que el tancament de quotes “ha generat dificultats per cobrir llocs de treball” i reclamés més flexibilitat en els processos de contractació. Rodríguez va afegir que potser és moment de repensar quin és el model econòmic que vol Andorra.
El Govern, per la seva banda, ha confirmat que la quota general d’aquest any —d’unes 900 autoritzacions— s’ha exhaurit, i que es publicarà un decret per afegir noves places en professions prioritàries, amb entrada en vigor immediata. Tot i això, el malestar empresarial continua viu. “És impossible produir sense recursos humans”, advertia un empresari del sector de la restauració.